Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Jesenske fritule

Tijesto:
✦ 1 šalica brašna
✦ 1 žličica kvasca
✦ 1/2 žličice soli
✦ 1 žličica šećera
✦ 1 jaje
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 2/3 šalice toplog mlijeka

Sastojci:
✦ 1 šalica bundeve
✦ 1/2 paprike
✦ 2 žlice korijandera
✦ 1 žlica peršina
✦ 1/2 žličice chillia u prahu
✦ 1/2 žličice papra
✦ ulje



Bundevu narežite na kriške i odstranite koštice i vlakna. Ako su prevelike, možete ih narezati na manje komade. Stavite na tavu za pečenje i prelijte uljem i pecite na 200º C oko 30 minuta. Kad je bundeva gotova, ostavite je da se malo ohladi, zatim žlicom izvadite mekani dio, a koru bacite, te još malo izgnječite vilicom i stavite u manju zdjelu da se ohladi.

Za tijesto u zdjelu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo i dodajte sol. U šalicu do pola ulijte toplu vodu, zatim dodajte kvasac i šećer, te dobro promiješajte i ostavite da miruje 5 -10 minuta. Kvasac dodajte u sredinu brašna i s kuhačom promiješajte. Zatim dodajte jaje i polako ulijte toplo mlijeko i sve zajedno promiješajte. U tijesto dodajte zgnječenu bundevu, peršin i korijander, nasjeckanu papriku, chilli papričicu, chilli u prahu i papar. Dobro promiješajte i ostavite na toplome oko 45 minuta dok se količina ne udvostruči. U dublju tavu dodajte ulje u dovoljnoj količini da prekrije dno, te u vruće ulje žlicom dodajte malo tijesta i pecite oko 1-2 minute svaku stranu ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.