Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Karfioleti

✦ 1 cvjetača
✦ 2 jaja
✦ sol i papar
✦ 6 žlica sitno sjeckanog špinata
✦ 2 češnja češnjaka

Od cvjetače isjecite samo vrhove, tj. cvjetiće i sameljite u blenderu. Smjesu od cvjetače stavite u staklenu zdjelu i stavite u mikrovalnu na 2 minute, promiješajte, a zatim ponovo na 2 minute, te stavite u kuhinjsku krpu i dobro ocijedite. U zdjeli izmiješjate jaja, zatim dodajte smjesu cvjetače i špinata, te dodajte sol, papar i sitno sjeckani češnjak. U posudu obloženu papirom za pečenje stavljate po dvije žlice smjese i napravite krug. Dobit ćete 5 malih polpeta. Stavite ih da se peku u zagrijanu pećnicu na 190ºC na 10 minuta. Kada izvadite posudu okrenite polpete i pecite naknadno drugu stranu još 10 minuta. Nakon toga ih još prepecite na tavi s jedne i druge strane da budu hrskavi.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.