Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Krem juha od graška i poriluka

Sastojci (za 4 osobe):
✦ 2 žlice maslinovog ulja
✦ 1 manji luk
✦ 300 g poriluka (zeleni dio)
✦ 380 g graška (svježeg ili smrznutog)
✦ 800 ml povrtnog temeljca
✦ malo sušenog bosiljka
✦ 150 g mascarponea
✦ sol, papar
✦ malo vrhnja za kuhanje i peršina, za ukras

Priprema:
1. Luk sitno nasjeckajte, a poriluk nasjeckajte na kolutiće. Ugrijte ulje u loncu, pa popržite luk nekoliko minuta. Dodajte i poriluk, pa lagano pirjajte 10-tak minuta, dok ne omekša, miješajući povremeno da ne zagori. Po potrebi podlijte s malo vode. Dodajte grašak i kratko kuhajte.
2. U lonac sad ulijte i temeljac, dodajte soli i papra, pa pustite da provri. Dijelom poklopite, pa ostavite da krčka na laganoj vatri oko 15 minuta.
3. Štapnim mikserom sve izmiksajte u krem juhu, nekoliko minuta dok se svi komadići ne usitne.
4. Vratite na vatru, dodajte mascarpone, pa miješajući kuhajte dok se mascarpone ne rastopi. Kušajte juhu, po potrebi je dodatno začinite. Poslužite toplo, ukrašeno s malo graška, vrhnja za kuhanje i peršina.

Savjet više:
Umjesto mascarponea možete koristiti i vrhnje za kuhanje. Ja sam koristila mascarpone, jer je bogatijeg okusa, no vrhnje će isto tako savršeno dobro poslužiti.
Ako nemate domaćeg temeljca, može poslužiti i temeljac iz kocke za juhu.

Vrijeme pripreme: oko 30 minuta

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.