Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Lukoljubac

Tijesto:

✦ 200 g brašna
100 g margarina
1 jaje
sol

Nadjev:

3 veće glavice ljubičastog luka
1 žličica soli
prstohvat smeđeg šećera
1 žlica aceta balsamica
100 g feta sira
150 g ribane goude
250 ml vrhnja za kuhanje
1 jaje
2 bjelanjka
sol
papar


Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u hladnjaku umotanog u foliju dok se priprema nadjev. Luk nasjeckati na sitne kockice, posoliti himalajskom soli (ili običnom) i pržiti na vrlo malo ulja u tavi. Kad luk omekša dodati šećer, a kada bude blago karameliziran, dodati aceto balsamico, promiješati i skloniti sa štednjaka. Zatim jaje umutiti s bjelanjcima i začinima, dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati i na kraju dodati ribanu goudu i izmrvljeni feta sir, a zatim tijesto tanko razvaljati. Tijesto staviti u kalup kojeg je potrebno prije premazati maslacem i posipati brašnom. Tijesto probosti vilicom i rasporediti po njemu ohlađeni luk. Na kraju sve preliti smjesom jaja i sira i staviti u pećnicu zagrijanu na 200°C. Peći oko 20 minuta, tj. sve dok se nadjev ne zarumeni.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.