Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Meksički kruh

2 jaja
400 ml jogurta
60 g maslaca
120 g kukuruznog brašna
280 g pšeničnog glatkog brašna
1 prašak za pecivo
2 žličice soli
2 ljute papričice
150 g luka
200 g kukuruza šećerca
100 g ribanog parmezana



U većoj posudi umutite jaja, pa umiješajte jogurt i rastopljeni maslac. Zatim dodajte brašna, prašak za pecivo i sol. Ljutim papričicama odstranite sjemenke i sitno ih narežite. Luk sitno narežite i propirjajte na malo masnoće, te dodajte mješavini zajedno s kukuruzom i parmezanom. Sve sastojke dobro izmiješajte kako biste dobili glatko tijesto, koje zatim razvaljajte i stavite u premazanu posudu za pečenje. Pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Nakon pečenja ostavite kruh u posudi da odstoji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite da se potpuno ohladi.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.