Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Mozzarella

✦ 4 l mlijeka 
✦ 1 1/2 žličica limunske kiseline 
✦ pola žličice Sirila 
✦ malo soli 
✦ kipuća slana voda



Stavite mlijeko u lonac i pustite da se s limunskom kiselinom kuha na laganoj temperaturu. Lagano miješajte dok se temperatura digne na 38 Cº (koristite toplomjer za provjeru temperature). Ubacite sirilo i isključite štednjak. Poklopite lonac i ostavite na toplom. Nakon 1 sata procijedite sir. Sirutku možete, ako želite, sačuvati i popiti hladnu. Prelijte oko 2 l kipuće slane vode preko sira. Počnite miješati kuhačom i kada se prohladi izvucite sir, te ga rukama oblikujte i dosolite po ukusu. Mozzarella mora biti rastezljiva i sjajna. Kada se ohladi omotajte je u foliju i stavite u frižider na hlađenje.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.