Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Musaka od krumpira i tikvica

Musaka od krumpira i tikvica


Sastojci:
500 g rajčica
200 g luka
3 režnja češnjaka
750 g krumpira
po 3 grančice ružmarina i majčine dušice
1 žlica maslinova ulja
sol
papar
750 g tikvica
450 ml umaka bešamel
150 g gaude
50 g maslaca
Priprema:
Rajčice operite, očistite i narežite na kockice. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Krumpir ogulite, operite i naribajte na ploškice. Tikvice operite, očistite i uzduž narežite na ploške. Bilje operite, protresite i nasjeckajte. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Luk i češnjak propirjajte na vrućem ulju. Zatim dodajte kockice rajčica te miješajući zakuhajte. Posolite i popaprite. Namastite kalup za složenac te u nj slojevito posložite krumpir, tikvice, umak od rajčica i umak od sira. Na kraju prelijte umakom bešamelom. Oko musake posložite usitnjeni maslac. Složenac pecite oko sat vremena. Izvadite ga i po želji ukrasite svježim grančicama začinskog bilja.

Musaka od krumpira i tikvica
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.