Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Narodno varivo

✦ 500 g bijelog graha
✦ 2 zelene paprike
✦ 1/4 glavice svježeg zelja
✦ 1 poriluk
✦ 1 glavica crvenog luka
✦ 5 češnjeva češnjaka
✦ 1 stabiljka celera
✦ 1 mrkva
✦ 200 g šampinjona
✦ sol, papar i ostali začini po ukusu

Luk i češnjak očistite i usitnite, celer, mrkvu i šampinjone narežite na sitne kockice. U posoljenu vodu stavite kuhati grah i dodajte zelenu papriku. Nakon 40 minuta kuhanja dodajte, na sitno, narezani kupus i češnjak. Na ulju prodinstajte crveni luk, celer, mrkvu, narezani poriluk i gljive. Sve zajedno dodajte u skuhani grah. Posolite i začinite, te ostavite da se kuha još 20 minuta.Tokom kuhanja prema potrebi dodajte vode. Ako je varivo previše rijetko možete u malo hladne vode razmutiti žlicu brašna i dodati u varivo.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.