Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Njoki s povrćem

80 dag njoka od krumpira
2 artičoke
2 male tikvice
20 dag šampinjona
vlasac
1 limun
vezicu peršina
feferon
1 dl maslinova ulja
naribani parmezan
sol

Očistite artičoke, uklonite tvrde listove i žilice iz unutrašnjosti, razdijelite ih na češnjeve i uronite u vodu s limunovim sokom. Tikvicama odrežite krajeve, operite ih i narežite na trake. Očistite šampinjone i narežite ih na ploškice. Nasjeckajte vlasac i peršin. Popržite vlasac i feferon u tavi na 2 žlice ulja. Dodajte isprane i ocijeđene artičoke, posolite i kuhajte oko 10 minuta. U drugoj tavi 2-3 minute pržite gljive sa 2 žlice ulja i posolite. Ponovite postupak za prženje tikvica. Pomiješajte sve povrće u jednu zdjelu i dodajte peršin. Skuhajte njoke u slanoj kipućoj vodi i ocijedite ih čim isplivaju na površinu. Prelijte ih umakom od povrća, pospite naribanim parmezanom i poslužite.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.