Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Palačinke punjene povrćem

10 slanih palačinki
1 patliđan
2 crvene paprike
luk
3 dl soka od paradajza (ili konzerva pelata)
brašno
2 jaja i mrvice za paniranje
ulje za pohanje
mješavina začina
sol
papar

Ispecite palačinke. Za umak na ulju pržite nasjeckan luk i papriku, dodate patliđan narezan na sitne kockice koji se prije toga treba nasoliti i pustiti oko 30 min odstajati da se ocijedi gorčina. Ocijeđeni patliđan isprate pod vodom pa ga tek onda dodate luku i paprici. Kratko poržite pa dodate paradajz, začinite po ukusu i pirjate dok povrće ne omekša. Na svaku palačinku stavljate po žlicu nadjeva, presložite ih kao đepiće. Složenu palačinku oprezno panirate, prvo u brašno pa u jaja pa u mrvice. Pržite u vrućem ulju s jedne i druge strane dok ne porumene. Pržite prvo onu stranu sa koje je palačinka zatvorena da se čim prije zapeče kako se ne bi razdvajala. Ocijedite višak masnoće s pečenih palačinki na papirnom ubrusu.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.