Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Palenta s vrganjima

40 dag kukuruznog brašna 
10 dag maslaca 
5 dag ribanog parmezana 
40 dag vrganja 
luk 
3 žlice maslinova ulja 
vezica peršina 
sol 
papar

Pripremite palentu s kukuruznim brašnom, 1,25 l vode i malo soli, promiješajte 4 dag maslaca i 3 dag parmezana. Izlijte je na vlažnu dasku, razvucite u sloj od 1 cm i ohladite. U međuvremenu očistite gljive, nasjeckajte ih i ispržite u posudi s uljem, polovicom preostalog maslaca i nasjeckanim lukom tako da porumene. Začinite ih solju, paprom i nasjeckanim peršinom. Od palente napravite mnogo krugova, rasporedite ih u namašćenu vatrostalnu posudu dodajte preostali maslac, parmezan i gljive. Stavite ih u pećnicu na 15 minuta i poslužite.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.