Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Pica sa špinatom i sirom

Pica sa špinatom i sirom


Sastojci (za 2 osobe):
1 - 2 žlice suncokretovih koštica
1 luk
3 režnja češnjaka
30 dag duboko smrznutog špinata (listovi)
2 žlice maslinova ulja
4 dag (planinskog) sira intenzivna okusa
1 jaje
75 ml mlijeka
1 žlicu kukuruzne krupice
1/4 žličice soli
papar
muškatni oraščić i 2 podloge za picu od integralnog brašna
Priprema:
Pećnicu zagrijete na 200 °C. Suncokretove sjemenke popržite bez masnoće da postanu zlatnosmeđe. Luk i češnjak narežite na kockice i popržite na jednoj žlice maslinova ulja da požute. Dodajte špinat, prekrijte, ostavite da se odledi i kratko propirjajte. Sir naribajte, jaje umutite i pomiješajte sa sirom, mlijekom, kukuruznom krupicom, solju, paprom i muškatnim oraščićem. Podlogu za picu premažite uljem. Na podlogu rasporedite špinat bez tekućine, potom umak sa sirom. Posipajte suncokretovim košticama. Pecite 15 - 20 minuta.

Pica sa špinatom i sirom
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.