Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Pita gljivaruša

Prhko tijesto:
✦ 150 g krumpira
✦ 250 g glatkog brašna
✦ 1 vrećica praška za pecivo
✦ 1 žličica soli
✦ 125 g maslaca
Nadjev:
✦ 550 g šampinjona
✦ 100 g vrganja
✦ 2 glavice luka
✦ 1 žlica maslaca
✦ 200 ml milerama
✦ 100 ml vrhnja za šlag
✦ 2 jaja
✦ sol
✦ 1/2 žličice bijelog papra
✦ 1 žličica gussnela
Za posipavanje:
✦ 150 g naribanog sira ementalera
✦ 150 g natrgane mozzarelle

Krumpir skuhajte, ohladite i vrlo sitno naribajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol, omekšali maslac i umijesite tijesto koje ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena. Gljive operite i samo glavice narežite na tanke listiće. Sitno narezani luk popecite na malo maslaca. Dodajte pripremljene gljive i nastavite pirjati uz povremeno miješanje dok gljive u potpunosti ne omekšaju. Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na debljinu oko 5 mm. Tijesto stavite u okrugli protvanj promjera 26-28 cm. Lim obložite sa svih strana tijestom. Na tijesto ravnomjerno rasporedite pirjane gljive. Mileram, vrhnje, jaja, sol, papar i Gussnel dobro izmiješajte i prelijte preko gljiva. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 15 minuta. Smanjite temperuturu na 200°C i pecite još oko 30 minuta. Pet minuta prije kraja pospite naribanim sirom ementalerom i natrganom mozzarellom
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.