Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Popečci od krumpira s ovčjim sirom

Popečci od krumpira s ovčjim sirom


Sastojci:
1 kg krumpira,
2 jaja,
200 g brašna,
2 žlice griza,
2 režnja češnjaka,
po 2 grančice ružmarina i majčine dušice,
1 crvena paprika,
100 g fete,
sol,
papar,
2 žlice ulja od repice,
kovrčava salata za ukrašavanje
Priprema:
Krumpir iščetkajte, operite i s korom kuhajte otprilike 25 minuta u kipućoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite, ogulite i dok je još vruć, zgnječite. Zatim ga ostavite da se dobro ohladi. Potom mu dodajte jaja, brašno i griz te mijesite tako dugo dok ne nastane glatko tijesto. Oljuštite i izgnječite češnjak. Ružmarin i majčinu dušicu operite, protresite od vode i nasitno nasjeckajte. Češnjak i začinsko bilje dodajte tijestu. Zatim operite papriku, očistite je i nasitno nasjeckajte. Fetu također narežite na kockice pa taj sir i papriku dodajte tijestu. Posolite i popaprite po svojem ukusu. Od tijesta oblikujte male popečke pa ih popržite u vrućem ulju da postanu zlatnožuti. Pržene popečke posložite na tanjure te ih po želji ukrasite kovrčavom salatom i majčinom dušicom.

Popečci od krumpira s ovčjim sirom
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.