Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Povrće iz kalupa

Povrće iz kalupa


Pripremite (za 4 osobe):
50 dag zamrznutoga ili svježeg miješanog povrća, 50 dag ružičastih krumpira, 1 veliku glavicu ljubičastog luka, 2 jaja, 3 grančice mažurana, 5 dag naribanog parmezana, 1 dag maslaca, 3 žlice maslinovog ulja, sol


Oljušteni luk sitno nasjeckajte pa pržite s uljem na niskoj temperaturi 3 minute. Umiješajte miješano povrće, posolite pa na visokoj temperaturi pržite 2 – 3 minute. Smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i pirjajte još 10 minuta. Oguljene krumpire narežite na što tanje ploškice, opet operite i temeljito obrišite. Spustite u provrelu slanu vodu; neka vrije 1 minutu. Kalup, promjera 18 cm namastite pa na dno i stijenku poslažite ploške krumpira nalik na crijepove na krovu. Tako ste utrošili 2/3 krumpira. U ohlađeno povrće umiješajte stučena jaja, sir, nascjeckani mažuran i sol. U kalup naizmjence slažite krumpir i ispirjano miješano povrće. Površinu nakapajte otopljenim maslacem. Pecite 50 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 °C. Poslužite mlako.

Povrće iz kalupa
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.