Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Salata Dolores

✦ 100 g suhog slanutka, namakanog preko noći (može se koristiti slanutak iz konzerve od 200 g)
✦ 4 crvene paprike očišćene i narezane na četvrtine

Za preljev :
✦ 1 žlica mirisnog octa
✦ 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
✦ 4 mlada sitno nasjeckana luka
✦ 1 režanj češnjaka
✦ 2 žlice miješanog svježeg bilja, npr. peršina, majčine dušice i kadulje
✦ sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu



Stavite namočeni slanutak u veliku duboku tavu i prekrijte s dosta vode. Zakuhajte, pa smanjite vatru i kuhajte, napola poklopljeno, 1-2 sata dok slanutak ne omekša. U međuvremenu u velikoj zdjeli izmiješajte sve sastojke za preljev. Zagrijte pećnicu na 250 °C. Premažite koru paprika s malo preljeva, pa ih pecite 8-10 minuta da kora potamni i stvore se mjehurići. Stavite paprike u plastičnu vrećicu i ostavite 5 minuta, potom ih ogulite i narežite po dužini. Umiješajte paprike u preljev, zatim dodajte slanutak i dobro promiješajte. Pustite da se ohladi prije posluživanja.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.