Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Složenac od mrkve i šampinjona

Složenac od mrkve i šampinjona


Sastojci:
500 g mrkve
250 g šampinjona
1 glavicu luka
100 g dimljene mesnate slanine
50 g maslaca ili margarina
1 čašu bijelog vina
sol
papar
prstohvat šećera
1 vezicu peršina
limunov sok

Priprema:
Očistite mrkvu i šampinjone, operite i narežite na tanke ploške. Luk ogulite i narežite na kockice. Isto učinite i sa slaninom. U zdjeli zagrijte maslac ili margarin, dodajte slaninu i luk, kratko prepecite. Zatim dodajte mrkvu i šampinjone, zalijte bijelim vinom. Na slaboj vatri kuhajte 15 - 20 minuta, a zatim začinite solju, paprom i šećerom. Peršinovo lišće operite, usitnite i posipajte povrće, nakapajte limunovim sokom i poslužite.

Složenac od mrkve i šampinjona
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.