Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Tijesto punjeno kremom od vrganja

Tijesto
✦ 30 dag brašna 
✦ 3 jaja 
✦ 2 žlice maslinovog ulja 
✦ sol

Nadjev
✦ 20 dag svježih vrganja 
✦ 1 ljutika 
✦ 1 češanj češnjaka 
✦ ½ žlicice (svježeg) ružmarina 
✦ ½ žlicice (svježeg) timijana
✦ papar 
✦ 30 dag ricotta sira 
✦ 1 jaje 
✦ 2 žlice naribanog parmezana

Osim toga
✦ brašno za radnu površinu 
✦ ½ svežnja nasjeckanog peršina
✦ 8 dag maslaca 
✦ parmezan



Namirnice za tijesto uspite u zdjelu i izradite tijesto, te ga ostavite 30 minuta da se hladi. Za nadjev narežite vrganje i ljutiku, te usitnite češnjak. Dinstajte na ulju i začinite. Skinite s vatre. Kada se povrće ohladi dodajte ricotta sir, jaje i parmezan. Sve sastojke dobro izmiješajte. Razvaljajte tijesto na brašnu i izrežite krugove od oko 7 cm. Nadjenite ih smjesom od vrganja i formirajte ih u obliku polumjeseca. Zatim ih kuhajte oko 5 minuta u slanoj vodi i zatim procijedite. Za kraj u tavi rastopite maslac, dodajte peršin i tjesteninu s vrganjima. Pospite po želji s parmezanom i poslužite.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.