Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Torta od ajvara

PRIPREMITE:

Za tijesto od špinata:
4 jaja 
4 žlice brašna 
300 g špinata 
1 dl vrhnja 
prašak za pecivo 
sol 
papar

Za kremu:
500 g kravljeg sira 
3 žlice ajvara 
1 češanj češnjaka

Za punjenje u sredini:
3 palačinke 
150 g šunke 
150 g gaude



PRIPREMA

Zeleno tijesto

Bjelanjke odvojite od žumanjaka te ih istucite u čvrsti snijeg. Izmiksajte žumanjke i dodajte usitnjeni špinat,brašno, vrhnje i prašak za pecivo. Začinite solju i paprom.Lagano izmiješajte obje smjese. U posudu za pečenje stavite papir i ulijte smjesu. Pecite na 200ºC dok ne porumeni.

Priprema kreme:

Sir izmiješajte s ajvarom i usitnjenim češnjakom. Posložite po palačinkama 3 lista šunke i naribanu gaudu. Zarolajte.

Slaganje torte: Pečeno tijesto razrežite na pola. Na pladanj stavite prvo tijesto. Namažite ga polovicom kreme, na kremu složite tri palačinke, jednu do druge s malo praznina, da bi se popunilo kremom. Palačinke premažite preostalom kremom od ajvara i poravnajte. Prekrijte ga drugim tijestom. Blago pritisnite i stavite u hladnjak da se stisne.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.