Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Tortice od šparoga

✦ 6 kora lisnatog tijesta
✦ 2 žlice maslinovog ulja
✦ brašno (za kalup) 
✦ 5 kom bijelih šparoga
✦ 5 kom zelenih šparoga
✦ sol
✦ 10 dag ricotta sira
✦ 2 žlice svježeg sira
✦ jaje
✦ papar
✦ tabasco
✦ 1 žlica pesto – umaka

Premažite kore maslinovim uljem i složite ih jedne na druge. Stavite ih u kalup promjera 12 cm kojeg ste prethodno namastili i posuli brašnom. Zatim ih stavite na 30 min u hladnjak. Šparoge operite i očistite, te narežite na komadiće od 3 cm. Skuhajte ih i dobro procijedite. Ricottu, svježi sir, jaje, sol, papar, tabasco i pesto dobro izmiješajte, te dodajte šparogama. Dobivenom smjesom napunite kalupe s tijestom i pecite 25 minuta na 180 ºC. Poslužite uz salatu.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.