Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Šufnudle u umaku od gljiva

PRIPREMA ŠUFNUDLE:
• 1 kg glatkog brašna 
• 3/4 kg bijelog krumpira 
• 2 jaja 
• 10 dag margarina
• 1 žlicica soli 
• 3-4 žlice ulja

UMAK
• malo bijelog vina 
• 50 dag šampinjona 
• 1 kiselo vrhnje 
• 1 vrhnje za kuhanje
• malo vode 
• maslac 
• 2 glavice luka 
• sol



POSTUPAK
Krumpir skuhajte, ogulite i protisnite, dodajte brašno, jaja, margarin i sol te umijesiti tijesto dodavajuci brašno dok se ne prestane lijepiti. Od tijesta oblikujte kobasice, režite ih na komadiće koje među dlanovima oblikujete u valjuške i staviti kuhati u posoljenu vodu. Čim isplivaju na površinu, tada ih procijediti.

UMAK
Očistiti gljive te ih staviti prijati na luk, koji ste prethodno već stavili na ulje. Dolijte vode i bijelog vina, te pustite da se krčka još malo. Nakon toga dodajte malo maslaca i kiselo vrhnje, te ostavite još neko vrijeme na vatri. Dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se još malo kuha. Šufnudle prelijte umakom i servirajte te ih s malo narezanog parmezana.

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Jela od povrća"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.