Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Mendulati

✦ 22 dag brašna
✦ ½ žličica praška za pecivo
✦ 17 dag šećera
✦ 25 dag maslaca (nasjeckati na komadiće)
✦ 1 žumanjak
✦ 2 žlice meda
✦ 20 dag nasjeckanih badema
✦ 20 dag listića badema
✦ 10 dag tamne čokolade

Od brašna, praška za pecivo, 7 dag šećera, 15 dag maslaca, prstohvata soli i žumanjka izradite tijesto. Stavite ga na namašćen lim i ostavite da se hladi 30 minuta. Prokuhajte 4 žlice vode, med, 10 dag šećera, 10 dag maslaca i prstohvat soli. Dodajte bademe te čekajte da se smjesa ohladi. Tijesto izbodite vilicom te nakon toga po njemu rasporedite smjesu od badema. Pecite 15-20 minuta na 200 ºC. Izrežite na trokute i ukrasite čokoladom koju ste prethodno rastopili na pari.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Slatko"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.