width=Dunje
– 3 šalice vode
– 2 šalice šećera
– 1 vanilin šećer
– ½ limuna
– 3 zrele dunje
Tijesto
– 3 i pol šalice brašna
– 1 žlica soli
– 1 šalica šećera
– 1 žlica praška za pecivo
– 4 jaja
– 1 i pol šalica mlijeka
– 1/4 šalice maka
– 160 g rastopljenog maslaca

Dunje, nasjeckane na kriške kuhajte zajedno s vodom, šećerom, vanilin šećerom i limunom oko 10-15 minuta te ih ostavite da se ohlade. Za tijesto posebno u jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, brašno, sol, prašak za pecivo i mak. U drugoj izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte mlijeko i rastopljeni maslac. Sjedinite sastojke, dodajte im dunje i stavite u kalupe za mu ffine. Pecite na 180 ºC oko 25 minuta.

Prethodni članakŠareni dunavski valovi
Sljedeći članakSoufflee od čokolade
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.