width=– 12 dag tamne čokolade
– 8 piškota
– 2 žlice krokanta
– 40 dag ananasa
– 5 žlica šećera
– 100 ml bijelog vina
– 5 žlica ruma
– 5 kockica bijele čokolade
– 3 žumanjka
– 50 dag vrhnja
– 200 ml slatkog vrhnja
– 6 listića mente
– 2 žlice mljevenog kokosa

Tamnu čokoladu rastopite na pari. Piškote narežite na komadiće od 5 mm i dodajte zajedno s krokantom u rastopljenu čokoladu. Dobro promiješajte. 6 okruglih kalupa stavite na papir za pečenje. Uspite smjesu u kalupe i ostavite da se hladi. Za mouse narežite ananas. Karamelizirajte 4 žlice šećera zajedno s 3 žlice ruma i bijelim vinom. Dodajte ananas i kuhajte 15 minuta. Želatinu rastopite u vodi. Pomiješajte 4 žlice kreme u kojoj se kuhao ananas s ostatkom šećera, žumanjcima, i bijelom čokoladom, te sve zajedno miksajte na pari dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte želatinu. Smjesu s ananasom i želatinom izmiksajte, dodajte vrhnje i dobro miješajte. Dobivenu smjesu zajedno s preostalim rumom sjedinite sa smjesom koju ste prethodno napravili i stavite da se hladi dok se ne počne stvarati žele. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte želeu i miješajte. Time napunite kalupe i stavite preko noći u hladnjak. Listiće mente i kokosove mrvice usitnite te njima ukrasite mouse prije posluživanja.

Prethodni članakDisko šnite
Sljedeći članakIzbor za najbolju poljoljekarnu u 2014. godini – PREDSTAVLJANJE KANDIDATA
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.