Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Marmelada od kestena

✦ 2 kg kestena 
✦ 1,5 kg šećera 
✦ 1/2 žličice cimeta 
✦ voda
✦ 1 mahuna vanilije 
✦ konjak 
✦ malo soli

Stavite prethodno zarezane kestene u dosta hladne vode i kuhajte malo više od sat vremena. Povremeno ih promiješajte. Kuhane kestene ocijedite i ogulite te propasirajte u pire. Izvažite smjesu. Zatim u posudu stavite šećera toliko koliko teži smjesa od kestena – od 2 kg kestena dobit ćete oko 1,5 kg pirea, ulijte 3 čaše vode, dodajte mahunu vanilije i cimet te kuhajte miješajući dok ne dobijete gusti sirup. Izvadite štapić vanilije, dodajte pire od kestena i kuhajte miješajući još 40 minuta, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Još toplu marmeladu stavite u tople sterilizirane staklenke i pustite da se ohladi nepokrivena. Prije nego ih poklopite, od pergament papira izrežite prikladne krugove, namočite ih u rum ili konjak, položite na marmeladu pa teglice zatvorite poklopcima.
Galerija
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.