Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Mozart torta

PRIPREMITE ZA BISKVIT:

 

 60 g šećera u prahu
 6 jaja
 ribanu koricu 1/2 limuna
 1 prstohvat vanilin šećera
 60 g šećera

 150 g brašna

 

PRIPREMITE ZA NADJEV:

 

 250 g kompota od višanja
 2 dl soka od višanja
 1 žličicu gustina
 2,5 dl slatkog vrhnja
 2 žlice ruma
 150 g sirovog marcipana

Pećnicu ugrijte na 180° i pripremite kalup za torte promjera 26 cm. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, zatim pjenasto umutite žumanjke sa šećerom u prahu, a bjelanjke izlupajte na mekano, dodajte kristal šećer i izlupajte do kraja. Bjelanjcima dodajte koricu i pažljivo primiješajte žumanjcima, a zatim dodajte brašno. Tijesto ulijte u kalup i pecite 50 min. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, ohladite i izrežite na tri kore.
Za nadjev vrhnje izlupajte u šlag. U soku od višanja razmutite gustin, kratko zakuhajte, ohladite i primiješajte šlagu. U kremu umiješajte kompot i ostale sastojke. Omekšajte marcipan i razvaljajte na tri kore.
U čisti obruč položite prvu koru biskvita, namažite trećinom kreme i na to stavite jedan list marcipana. Jednako ponovite i s drugom i trećom korom biskvita. Tortu odložite u hladnjak, a kad se dobro ohladi, ukrasite čokoladom i pospite pistacijem.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018. Izdanje 15.05.2018. Izdanje 01.05.2018. Izdanje 15.04.2018. Izdanje 01.04.2018. Izdanje 15.03.2018. Izdanje 01.03.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.