Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Čarobna torta

Biskvit:
5 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
100 ml mlijeka
100 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g oraha
limunova korica
čep ruma
Krema:
750 ml mlijeka
4 žumanjka
1 i 1/2 vrećica pudinga od vanilije (60g)
1 žlica gustina
200 g šećera
1 vanilin šećer
1 vrečica želatine u prahu (10g)
nekolioko kapi ekstrakta vanilije
200 ml vrhnja za šlag
100 g mljevenih oraha
malo ruma
3žlice kakaa (samo u 1/3 kreme)
200 ml mlijeka za namakanje kore

Pećnicu zagrijte na 160 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, te napravite čvrsti snijeg i ostavite sa strane. Žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro umutite mikserom, dodajte ulje i mlijeko, i ponovno izmiksajte. Zatim dodajte brašno s praškom za pecivo, orahe, limunovu koricu, rum, ručno promiješajte i na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i promiješajte.Smjesu ulijte u kalup, prethodno obložen papirom za pečenje i stavite u pećnicu na 160 °C 40-45 min. Hladno tijesto prerežite na tri dijela. Za kremu stavite kuhati 6 dcl mlijeka, sa strane promiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, te dodajte puding, gustin, 1.5 dcl mlijeka i rastopljenu želatinu (rastopite je u 4 žlice vode, lagano zagrijte i dodajte kremi) i sve dobro promiješajte mikserom. Potom dodajte 6 dcl provrelog mlijeka i sve zajedno vratite na laganu vatru kuhati uz stalno miješanje mikserom par minuta. Kremu ostavite da se hladi, pa u kremu dodajte nekoliko kapi arome vanilije i šlag od slatkog vrhnja. Odvojite 1/3 kreme i u to umiješajte orahe, malo ruma i kakao. Biskvit namočite s malo mlijeka, pa prvo namažite žutu kremu, poklopite biskvitom, te opet malo namočite. Zatim namažite kremu od oraha i poklopite trećim biskvitom (namočite biskvit), te cijelu tortu premažite ostatkom kreme i ukrasite po želji.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.