Biskvit:
12 bjelanjaka
12 žlica šećera
6 žumanjaka
4 žlice mljevenih oraha
6 žlica brašna
Krema:
5 dcl mlijeka
6 žlica šećera
5 žlica glatkog brašna
1 vanilin šećer
25 dag margarina
6 žumanjaka
4 krem bananice
20 dag žele bombona
šaka grožđica potpoljenih u rum
žlica ruma

U velikoj posudi ispecite biskvit na 180 °C oko 25 min. Pečeni biskvit prerežite na polovice, pa zatim prerežite vodoravno obje kore da dobijete sve zajedno 4 kore. Sastojke za kremu kuhajte na pari oko 15 min. Kuhanu kremu ohladite i u nju stavite margarin, izmiksajte, a nakon toga umiješajte na kockice izrezane žele bombone, bananice i šaku grožđica sa žlicom ruma. Na vrh torte možete staviti 20 dag čokolade za kuhanje koju pomiješate s 5 dag margarina ili 5 žlica ulja, rastopite, te prelijete po torti.

Prethodni članakBijele orah ploške
Sljedeći članakMedena pita s makom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.