Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Beze torta s jagodama

Podloga:
Gotova svjetla biskvitna podloga za tortu Ø 26 cm
2 slastičarske beze podloge Ø 26 cm

Krema:
✦ 70 dag jagoda
✦ 4 žlice rakije od trešanja
✦ 2 žlice šećera u prahu
✦ 5 dl slatkog vrhnja
✦ 1 kremfiks
✦ 2 vanilin šećera

Ukrašavanje:
✦ 2 dl slatkog vrhnja
✦ 1 vanilin šećer
✦ 5 dag jagoda



Priprema: Očišćene i oprane jagode razrežite na četvrtine i poškropite rakijom od trešanja, pospite šećerom u prahu i ostavite oko 2 sata neka se dobro natope. Čvrsto istucite slatko vrhnje pomiješano s kremfiksom i vanilin šećerom, te u njega lagano umiješajte marinirane jagode.

Postupak: Gotovu biskvitnu podlogu položite na tanjur za tortu i oko nje namjestite obruč za tortu. Polovicu tučenog slatkog vrhnja s jagodama razmažite na biskvitnu podlogu, pokrijte beze podlogom i lagano pritisnite. Na to razmažite ostatak tučenoga slatkog vrhnja s jagodama i pokrijte drugom beze podlogom. Tortu ostavite najmanje 5 sati u zamrzivaču.

Ukrašavanje: Odstranite obruč i tortu prije posluživanja ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Slatko vrhnje s vanilin šećerom istucite u šlag pa time premažite cijelu tortu i ukrasite jagodama.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.