Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Beze torta s kremom od čokolade

PODLOGA:
✦ Gotova svijetla biskvitna podloga ø 26 cm
✦ Tri slastičarske beze podloge ø 26 cm

KREMA:
✦ 2 pudinga od čokolade
✦ 5 dag čokolade za kuhanje
✦ 5 dl mlijeka
✦ 5 žlica šećera
✦ 10 dag maslaca
✦ 3 žumanjka
✦ 5 dl slatkog vrhnja



Priprema:
Prašak za puding razmutiti s malo mlijeka i zakuhajte u ostatak mlijeka. Ohladite povremeno miješajući da se ne stvori korica. Pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima, pa dodajte kuhanom pudingu i sve dobro izradite. Dio kreme ostavite za ukrašavanje. Čvrsto istucite slatko vrhnje.

Postupak:
Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje torte i premažite trećinom čokoladne kreme, a kremu tučenim slatkim vrhnjem. Sve lagano pritisnite beze podlogom. Ponovite postupak tako da završite s tučenim slatkim vrhnjem. Tučenim slatkim vrhnjem premažite cijelu tortu i ukrasite rub ostatkom čokoladne kreme. Ostavite u hladnjaku do drugog dana kako bi se krema stisnula i beze kore malo otpustile.

Savjet:
Stranice torte ukrasite prženim listićima badema i čokoladnim bombonima.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.