Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Brza torta od vanilije i kivija

Podloga:
✦ Gotova biskvitna podloga za voće Ø 26
cm
Krema:
✦ 2 pakiranja Paradiz kreme okusa vanilije
(prašak za puding bez kuhanja)
✦ 5 dl slatkog vrhnja
✦ 4 dl kiselog vrhnja - manje masnoće
Priprema:
Kiselo i slatko vrhnje promiješajte i dodajte
Paradiz kremu, miksajte dok ne dobijete
željenu gustoću.
Nadjev:
✦ 50 dag kivija ili nekog drugog voća
✦1 prozirni želatinozni preljev za torte



Postupak:
Biskvitnu podlogu stavite na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu. Oko podloge namjestite obruč kalupa za tortu.
Gotovom kremom premažite biskvitnu podlogu i ostavite neko vrijeme u hladioniku.
Kivi narežite na tanke poške i složite na gornji dio torte.
Želatinozni preljev izradite prema naputku na pakiranju, prelijte voće i ostavite neka se želatina stvrdne. Prije posluživanja maknite obruč i rub torte ukrasite narezanim voćem.
Savjet:
Ukoliko na tortu stavljate smrznuto voće rasporedite ga po kremi dok je još smrznuto, pa ga odmah prelijte želatinom kako bi voće zadržalo oblik.

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.