Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Dickmann’s brdo

Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga za tortu – jedan sloj, Ø 26 cm

Nadjev:
✦ 18 Super Dickmann’sa (čokoladni poljupci ili indijaneri)
✦ 5 dl jogurta
✦ 1 žlica soka od limuna
✦ 1 vanilin šećer
✦ 2 žlice šećera
✦ 30 dag miješanog jagodičastog voća (jagode, borovnice, ribizl, maline)
✦ 8 listova želatine
✦ 2 dl slatkog vrhnja

Ukrašavanje:
✦ 1,25 dl slatkog vrhnja



Priprema: Želatinu namočite u hladnoj vodi da nabubri. Odvojite 3 žlice jogurta kako biste u njemu kasnije otopili želatinu. Pjenastu smjesu čokoladnih poljubaca odvojite od podloge (oblatne) i istresite u zdjelu. Dodajte preostali jogurt, sok od limuna, vanilin šećer i šećer i sve dobro izmješajte. Voće ocijedite i očistite, a ako je veliko obavezno ga raspolovite i umiješajte lagano u jogurtnu smjesu. Želatinu iscijedite i stavite u jogurt. Sve zajedno stavite u posudu i na paru kako bi se želatina otopila. Otopljenu želatinu dodajte jogurtnoj smjesi.

Postupak : Zdjelu okruglog dna, Ø 20 cm, obložite prozirnom folijom i na nju složite podloge od oblatna tako da dno podloga bude okrenuto na buduću vanjsku stranu torte. Jogurtnim nadjevom napunite zdjelu i ostavite preko noći u hladioniku. Prije posluživanja biskvitnu podlogu za tortu položite na tanjur ili pladanj za serviranje, te na nju iskrenite sadržaj zdjele i uklonite foliju.

Ukrašavanje : Čvrsto istucite slatko vrhnje, ukrasite rub i gornji dio torte.

Savjet : Po želji umjesto čokoladnih poljubaca Super Dickmann’s možete upotrijebiti 2 beze kore kupljene kod slastičara, a za podlogu upotrijebite oblatne koje ste izrezali okruglim rezačem za lincer peciva.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.