Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Ferrero torta

Tijesto (3 x):
✦ 2 jaja
✦ 6 dag šećera
✦ ½ vanilin šećera
✦ 2,8 dag margarina
✦ 4 dag čokolade za kuhanje
✦ 2,8 dag oštrog brašna
✦ 1,2 dag krušnih mrvica
✦ ½ praška za pecivo

Krema:
✦ ½ kg sira mascarpone
✦ 40 dag Nutelle
✦ ½ l vrhnja za šlag
✦ 10 dag prženih i sjeckanih lješnjaka

Glazura:
✦ 15 dag čokolade za kuhanje
✦ 3 žlice ulja



Priprema tijesta: Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, pa postupno dodajte brašno s praškom za pecivo i krušnim mrvicama, otopljeni margarin i rastopljenu čokoladu. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Na taj način ispecite tri biskvita, svaki posebno. Prvi biskvit močite kakaom i premažite kremom, drugi biskvit mažite kremom, a treći biskvit prelijte glazurom i ukrasite po želji.

Priprema kreme: Sir izmiksajte s Nutellom. Od vrhnja napravite čvrst šlag, pa ga umiješajte u sir. Dodajte sjeckane lješnjake i podijelite na dva dijela.

Priprema glazure: Čokoladu otopite na pari dodavajući ulje.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.