Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Fina torta

✦ 500 g lisnatog tijesta
✦ 700 g višanja
✦ šećer u prahu

Krema
✦ 1 l mlijeka
✦ 3 pudinga od vanilije
✦ 200 g šećera
✦ 1 vrećica vanilin šećera
✦ 1/2 l slatkog vrhnja
✦ 1 želatina



Višnje operite i očistite, a zatim uvaljajte u šećer u prahu prije redanja na tijesto. Ako imate lisnato tijesto u jednom komadu, prerežite ga na pola. Prvi dio razvaljajte na veličinu 40x40 cm pa ga izrežite na 5 traka širine 8 cm. Na svaku traku poredajte višnje, zarolajte, pa dobivenu rolu smotajte u krug. Dok tijesto motate u krug nemojte ga previše zbijati jer se neće širiti dok se bude peklo. Stavite u lim na papir za pečenje. Na drugu traku poredajte višnje jednu do druge, zarolajte i omotajte oko prve umotane trake, kao da radite pitu. Postupak ponovite i s preostale 3 trake. Ispecite. Isti postupak ponovite s drugom polovicom lisnatog tijesta. Za kremu: prokuhajte 0,7 l mlijeka zajedno sa šećerom, a 0,3 l mlijeka pomiješajte s pudingom pa dodajte u prokuhano mlijeko. Skuhajte puding. Slatko vrhnje izmiksajte, pa mu dodajte hladnu kremu i vanilin šećer. Želatinu namočite u 4 žlice hladne vode i ostavite 10 min da nabubri. Otopite na laganoj vatri i dodajte u kremu. Prvu koru od lisnatog tijesta i višanja stavite na podlogu za tortu, a oko nje stavite obruč od okruglog kalupa. Obruč ne mora pratiti koru, može biti i širi. Na koru stavite ½ kreme i poravnajte. Na kremu stavite drugu koru pa preostalu polovicu kreme. Dobro poravnajte i ostavite preko noći u hladnjak da se stisne. Ohlađenu tortu ukrasite po želji.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.