Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Gretina torta

✦ 150 g glatkog brašna
✦ 80 g maslaca
✦ 1 žlica kakaa
✦ 1 jaje
✦ 40 g šećera
✦ prstohvat soli
✦ 4 žlice vode
Nadjev:
✦ 500 g posnog sira
✦ 4 jaja
✦ 160 g šećera
✦ 2 vanili šećera
✦ 3 žlice gustina
✦ 250 g mascarpone sira
Čupave mrvice:
✦ 125 g brašna
✦ 1 žlica kakaa
✦ 1 žlica instant kave
✦ 100 g šećera
✦ 100 g maslaca

Podloga: Brašno stavite u posudu i posolite. Na brašno dodajte kakao, razmučeno jaje, šećer, 4 žlice vode, pa naribajte maslac. Zamijesite tijesto, te ga ostavite pola sata u hladnjak da se stisne. Ohlađeno tijesto razvucite u kalup za torte (kalup 26 cm). Zagrijte pećnicu na 180 ºC.
Krema: Izmiksajte svježi sir s jajima, šećerom i vanilin šećerom, dodajte gustin i na kraju mascarpone sir. Izlijte kremu od sira na tijesto i zagladite površinu.
Mrvice za posipanje: pomiješajte brašno, instant kavu, šećer i kakao, pa dodajte maslac narezan na kockice. Radite krupnije mrvice, te ih pospite po vrhu kolača. Kolač stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 45 - 50 min. Pustite da se ohladi. Po želji možete ukrasiti šećerom u prahu.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.