Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Karamel torta

Za tijesto:
25 dag brašna 
3 dag šećera u prahu 
vrećicu vanilin šećera
malo soli 
jaje 
12,5 dag margarina

Za kremu:
12,5 dag badema 
6 žlica šećernog sirupa 
25 dag margarina 
4 dl slatkog vrhnja

Za glazuru:
2 dl slatkog vrhnja 
20 dag čokolade 
5 dag margarina



Priprema tijesta:
Kalup torte namažite margarinom i pospite brašnom. Izmiješajte 25 dag brašna, šećer u prahu, vanilin šećer i prstohvat soli. Dodajte jaje, 12,5 dag margarina (izrezanog na komadiće) i žlicu hladne vode. Tijesto izradite prvo mikserom, zatim kratko rukama da postane glatko pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj plohi. Tijesto stavite u kalup, tj. obložite dno i utisnite u rubove pa višak odrežite. Dno tijesta izbockajte vilicom i ostavite oko 1 sat u hladnjaku. Pecite 25 min. na 200°C. Pečeno tijesto ostavite da se hladi oko 10 minuta. Tada ga izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.

Priprema kreme:
Bademe ogulite (2 žlice ostavite) i grubo nasjeckajte. Cijele i nasjeckane bademe bez masnoće propržite i ohladite. 25 dkg margarina, 4 dl slatkog vrhnja i šećerni sirup zakuhajte miješajući. Zatim na laganoj vatri uz neprestano miješanje kuhajte oko 25 minuta dok se ne postigne gustoća kreme. Biskvit odmah premažite s 1/3 vruće kreme, pospite nasjeckanim bademima i premažite ostatkom kreme. Ostavite da se hladi oko 3 sata.

Priprema glazure:
2 dl slatkog vrhnja zakuhajte i maknite s vatre. Čokoladu grubo narežite i zajedno s margarinom dodajte vrelom slatkom vrhnju i miješajte dok se ne rastopi. Glazuru ostavite oko 20 minuta da se ohladi. Kolač zatim premažite glazurom i ukrasite cijelim bademima. Ostavite da se hladi najmanje 2 sata (bolje preko noći).

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.