Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Kesten kraljica

100 g maslaca
3 žumanjka
120 g smeđeg šećera
5 žlica kakaa,
5 žlica oštrog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
50 ml mlake vode
3 bjelanjka
100 ml mlijeka
2 žlice ruma
Krema :
8 žlica oštrog brašna
2 jaja
1 vrećica vanili šećera
7 žlica smeđeg šećera
400 ml mlijeka
150 g maslaca,
250 g kesten pirea
2 vrećice šlag pjene
2 kremfixa
100 g čokolade
250 ml slatkog vrhnja

Omekšali maslac pjenasto umutite sa šećerom i žumanjcima. Dodajte kakao pomiješan s brašnom i praškom za pecivo, te vodu i dobro izmiješajte. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte u smjesu. Kalup za tortu namastite i pospite krušnim mrvicama. Dobivenu smjesu izlijte u kalup i pecite na 180 ºC oko 20 min. Mlijeko i rum pomiješajte, te poškropite po biskvitu. Ostavite stajati.
Za kremu: od ukupne količine mlijeka odvojite 1/2 dl. Ostatak stavite zakuhati. Posebno umutite jaja s obje vrste šećera, brašna i 1/2 dl mlijeka. Smjesu zakuhajte u mlijeku dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izrađen maslac s dvije žlice rumai dodajte kesten pire. Biskvit stavite na tanjur, a na biskvit postavite obruč za tortu.
Na biskvit nanesite pola dobivene kreme od kestena, a u ostatak dodajte čvrsto umućena dva šlaga s kremfixom te otopljenu čokoladu. Sve dobro ujednačite pa nanesite ravnomjerno na prvu kremu. Umutite 250 ml slatkog vrhnja i njime ukrasite tortu, po želji možete staviti naribanu čokoladu ili čokoladnu glazuru.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.