Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Kinder maxi king cake

Tijesto:
✦ 2 veća jaja
✦ 7 dag šećera
✦ 1 dcl ulja
✦ 2 dcl mlijeka
✦ 1 žličica praška za pecivo
✦ 3 dag kakaa
✦ 1 žličica arome lješnjaka ili vanilije
✦ 5 dag mljevenih lješnjaka
✦ 5 dag ribane čokolade sa lješnjacima
✦ 17 dag glatkog brašna
✦ čokoladno mlijeko za preliti biskvit

Krema:
✦ 3 dcl vrhnja za šlag
✦ 30 dag Dukatos grčkog jogurta (2 jogurta)
✦ 1 žličica arome vanilije

Karamel:
✦ 15 dag šećera
✦ 0,8 dcl vrhnja za šlag
✦ 3 dag maslaca

Ganache:
✦ 1,2 dcl vrhnja za šlag
✦ 10 dag čokolade (s 43 – 50 % kakaa)



Priprema tijesta: Bjelanjke istući sa šećerom u čvrst snijeg. Dodati jedan po jedan žumanjak, a nakon svakog dobro izmiksati. U drugoj posudi mikserom povezati ulje, mlijeko, prašak za pecivo, kakao i aromu. U tu smjesu u par navrata špatulom dodati snijeg od tučenih jaja. Na kraju polako umiješati mljevene lješnjake i ribanu čokoladu. Staviti u kalup promjera 24 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na temperaturi od 170 °C, 45 minuta ili na 180 °C, 35 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno. Pečen biskvit preliti čokoladnim mlijekom i staviti na podlogu za serviranje. Staviti obruč obložen plastičnom folijom.

Priprema kreme: Izmiksati vrhnje za šlag. Dodati jogurt i aromu vanilije, te kratko promiješati špatulom da se poveže. Po želji dodati žlicu šećera u prahu. Polovicom kreme premazati biskvit, a drugi dio staviti u slastičarsku vrećicu sa širokim otvorom i napraviti dva kruga, jedan do drugog, uz obruč.

Priprema karamela: Topiti šećer na laganoj vatri bez miješanja, samo uz lagano protresanje. Maknuti s vatre i dodati malo mlakog vrhnja za šlag. Dodati postupno i ostalo mlako vrhnje, vratiti na vatru uz stalno miješanje dok se smjesa ne poveže. Maknuti s vatre i umiješati maslac. Staviti karamel da se hladi na sobnoj temperaturi, a kasnije ga staviti u hladnjak ako je potrebno, ali mora ostati tekući. Izliti ga u prostor između kruga od kreme i cijelu tortu staviti u zamrzivač da se karamel stegne. Ostatak kreme staviti na karamel i vratiti u hladnjak.

Priprema ganache: Rastopiti čokoladu u vrhnju za šlag i preliti po ohlađenoj torti. Ukrasiti krupno sjeckanim lješnjacima.

Recept iz knjige „Premium kolači - deserti i slastice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.