Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Krtičina torta

Za tijesto
✦ 10 dag masti
✦ 12 dag šećera
✦ 15 dag brašna
✦ 3 dag kakaa
✦ 1 žličica praška za pecivo
✦ 2 jaja
✦ 75 ml mlijeka

Za kremu
✦ 3 banane
✦  6 dag naribane čokolade
✦ 500 ml vrhnje za šlag
✦ 2 paketa praha za učvršćivanje šlaga



Od navedenih sastojaka izradite tijesto i stavite ga u namašćen kalup promjera 26 cm da se peče oko 30 minuta na 170 º. Kada se biskvit ohladi izdubite ga ½ cm žlicom. Pri tom pazite da vam na rubovima uvijek ostane barem 2 cm biskvita. Izdubljene ostatke usitnite u zdjeli. Banane ogulite i po dužini prepolovite. Posložite ih po izdubljenom biskvitu. Vrhnje pomiješajte s prahom za učvršćivanje i naribanom čokoladom. Dobivenu kremu nanesite na biskvit, oblikujući kupolu. Po kremi pospite smrvljeni biskvit. Prije posluživanja tortu ostavite barem 2 sata u frižideru.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.