Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Limun torta

Podloga:
Gotova svijetla biskvitna podloga – tri sloja, ø 26 cm

Limunova krema:
✦ 12 dag maslaca
✦ 12 dag šećera
✦ 4 žumanjka
✦ 1,25 dl limunovog soka (3-4 limuna)

Krema od maslaca:
✦ 1 puding od vanilije
✦ 6 dag šećera
✦ 5 dl mlijeka
✦ 25 dag razrađenog maslaca



Priprema limunove kreme: Umutite žumanjke i šećer, dodajte margarin i kuhajte na pari. Postupno dodajte limunov sok. Ohladite stalno miješajući.

Priprema kreme od maslaca: Puding i šećer zakuhajte u mlijeku. Hladite povremeno miješajući da se ne stvori korica. U hladno dodajte stalno miješajući žlicu po žlicu izrađenog maslaca.

Postupak : Položite biskvitnu podlogu na pladanj i na nju stavite pola limunove kreme, pokrijte drugom podlogom i premažite ostatkom limunove kreme pa pokrijte trećom podlogom. Cijelu tortu premažite polovicom kreme od maslaca. Ostatak kreme stavite u vrećicu za štrcanje i ukrasite tortu. Po želji, tortu ukrasite i limunovim kriškama ili želeom od limuna, a sa strane prženim i na listiće narezanim bademima.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.