Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Mango torta

TIJESTO 
• 6 jaja 
• 12 dag brašna 
• 5 dag kakao praha 
• 8 dag šećera 
• ½ vrećice praška za pecivo

KREMA 
• 10 listića želatine 
• 2 manga (izmiksana) 
• 2 žlice soka od limuna 
• 40 dag vrhnja

GLAZURA 
• 25 ml vode 
• 25 ml šećera 
• 15 dag kakaa 
• 6 listova želatine



Izmiješajte žumanjke i šećer, postupno dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju tvrdo tučeni snijeg. Smjesu istresite u kalup i pecite 40 minuta na 180º. Kad se ohladi biskvit prerežite po dužini. Za kremu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Mango, šećer i sok od limuna dobro izmiješajte. Dodajte želatinu i nanesite na biskvit. Za glazuru pustite želatinu da se omekša u vodi. Pomješajte vodu, šećer, vrhnje i kakao prah. Stavite na vatru i povremeno miješajte dok ne zakuha. Zatim smanjite vatru i uz miješanje kuhajte još 10 min. U vruću smjesu umješajte ocjeđenu želatinu i prelijte preko kolača.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.