Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Čokoladna abc torta

Podloga:
✦ 20 dag piškota ili petit keksa
✦ 1-2 žlice kakaa
✦ 5 dag maslaca

Krema:
✦ 20 dag tamne čokolade
✦ 40 dag ABC sira
✦ 10 dag šećera u prahu
✦ 4 jaja
✦ 3 dcl vrhnja za šlag
✦ 1 čep ruma po želji
Preljev:
✦ 2-3 dcl vrhnja za šlag



Priprema podloge: Samljeti kekse, dodati kakao i omekšali maslac, pa sve izmiješati i utisnuti u kalup promjera 26 cm.

Priprema kreme: Sir izmiješati sa šećerom, dodavati jedan po jedan žumanjak, te čokoladu otopljenu s vrhnjem. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti na kekse i peći 45 minuta na 160 °C.

Priprema preljeva: Ohlađenu tortu premazati šlagom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.