Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Čokoladna torta s jagodama

Pripremite za biskvit:

6 jaja 
15 žlica šećera 
12 žlica brašna
2 žlice kakaa u prahu 
20 žlica mlijeka 
10 žlica ulja 
10 žlica mljevenih oraha 
1 prašak za pecivo

Pripremite za I. kremu:

1/2 l šlaga 
100 g šećera u prahu 
200 g isjeckanih jagoda

Pripremite za II. kremu:

2 vrećice kreme za torte u prahu 
300 g čokolade



PRIPREMA:

Jaja umutite sa šeĆerom, lagano dodajte ostale sastojke i na kraju brašno s praškom za pecivo, pecite na temperaturi 200 ºC, 50 min. Biskvit razrežite na tri dijela.

Priprema kreme:
Čokoladu rastopite na pari i premažite prvi biskvit. Čokoladnu kremu istucite, dodajte isjeckane jagode, polovinu premažite po čokoladi zatim istucite šlag, dodajte šećer i jagode te premažite preko čokoladne kreme. Na isti način premažite drugi i treći biskvit. Da bi biskvit bio sočniji, možete ga preliti sokom od jagoda.

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.