Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Čokoladna torta s trešnjama

PRIPREMITE ZA BISKVIT:
8 dag maslaca,
7 jaja,
22 dag šećera,
sol
naribanu koricu 1/2 limuna
20 dag brašna
8 dag škrobnog brašna

Pripremite za nadjev:
2 listića želatine
15 dag bijele čokolade
1 jaje
3 žumanjka
15 dag svježeg kravljeg sira
sok od 1/2 limuna
15 dag šećera
5 dl slatkog vrhnja
30 dag trešanja
3 žlice badema narezanih na listiće



Istucite jaja sa šećerom i malo soli na pari da dobijete gustu smjesu. Kad se malo ohladi, primiješajte limunovu koricu, maslac i obje vrste brašna. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup, promjera 26 cm. Pecite 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva, a zatim još 20 – 25 minuta na 170. Za nadjev namočite želatinu u malo hladne vode. Jaje, šećer i žumanjke miješajte na pari s naribanom bijelom čokoladom, da se otopi. Iscijedite želatinu, primiješajte smjesi, a zatim malo-pomalo protisnuti (propasirani) dobro ocijeeni sir i limunov sok. U sasvim ohlađeno primiješajte tučeno slatko vrhnje i narezane očiščene trešnje. Prorežite biskvit, pa slijepite i premažite nadjevom s trešnjama. Bademe popržite i utisnite u rub torte, a površinu ukrasite trešnjama.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.