Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Čokoladna zvijezda

✦ 2 žlice čokoladnih mrvica
✦ 20 dag šećera
✦ 1 vanilin-šećer
✦ 5 jaja
✦ malo soli
✦ 8 dag brašna
✦ 5 dag zobenih pahuljica (s okusom čokolade)
✦ 5 dag kakaa
✦ 1 žličicu instant kave u prahu
✦ 1,5 žličicu praška za pecivo

Za kalup
✦ maslac
✦ zobene pahuljice

Za kremu
✦ 0,5 1 mlijeka
✦ 5 dag šećera
✦ 1 vanilin-šećer
✦ 25 dag bijele čokolade
✦ 5 dag škrobnog brašna
✦ 6 žumanjaka

Za ukras
✦ čokoladne strugotine

Za tijesto istucite bjelanjke s malo soli i 0,7 dl vode. Primiješajte obje vrste šećera, a zatim jedan po jedan žumanjak. Dodajte čokoladne mrvice, brašno, smrvljene zobene pahuljice, kakao, instant kavu i prašak za pecivo. Kalup u obliku zvijezde namastite i pospite smrvljenim zobenim pahuljicama. Ulijte tijesto. Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180º C. Za kremu istucite žumanjke s obje vrste šećera, primiješajte škrobno brašno, a zatim pomalo i vruće mlijeko. Tucite na pari da dobijete gustu kremu. Primiješajte naribanu bijelu čokoladu. Potom je izmiješajte mikserom da krema postane glatka i sjajna. Tortu dvaput prerežite; slijepite kremom i namažite po vrhu. Ukrasite čokoladnim strugotinama
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.