Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Čokoladni afrodizijak

Biskvit:
2 šalice oštrog brašna
2 šalice šećera
6 žlica kakaa
2 jaja
prstohvat soli
3 žličice praška za pecivo
100 ml ulja
200 ml mlijeka
200 ml vrele vode
Mousse:
5 žumanjaka
50 g šećera
240 g čokolade
80 ml mlijeka
400 ml slatkog vrhnja

Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi a u drugoj posudi pomiješajte jaja, ulje i mlijeko. Zatim promiješajte sve suhe i tekuće sastojke i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Zatim dodajte vrelu vodu. Pecite u dvije kore na 180 ºC, 30 min. Za mousse: izmiksajte žumanjke s šećerom. Zagrijte mlijeko i 60 ml vrhnja te dodajte u žumanjke. Sve zajedno prebacite na paru i miješajte pjenjačom dok se ne zgusne. Zatim dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ohladite na soboj temperaturi te dodajte u ostatak izrađenog slatkog vrhnja. Dobivenu smjesu prelijte preko biskvita i ukrasite čokoladnim preljevom i voćem po želji.
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.