Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Piña colada torta

Podloga:
✦ 25 dag amaretto keksa
✦ 8 dag maslaca

Krema:
✦ 10 dag kokosovog brašna
✦ 8 dag šećera
✦ 1,5 dcl mlijeka
✦ čep ruma
✦ 15 dag usitnjenog ananasa
✦ 1 mljevena želatina
✦ 40 dag vrhnja za šlag
✦ 10 dag mascarponea

Za ukras:
✦ kokosovo brašno
✦ šlag
✦ amaretto kreksi
✦ komadići ananasa



Priprema podloge: Kekse izmrviti u blenderu i pomiješati s otopljenim maslacem. Smjesu utisnuti u kalup za torte, promjera 22 cm, prethodno obložen papirom za pečenje. Ohladiti.

Priprema kreme: Kokosovo brašno i šećer preliti vrućim mlijekom pa u mlako dodati rum i sjeckani ananas. Želatinu otopiti prema uputi na vrećici, pa umiješati u smjesu. Miksati mascarpone te ga postupno dodati u tučeno Recept iz knjige „Kolači - čarolija užitaka“ vrhnje za šlag, polako miješajući špatulom. Dodati smjesu od ananasa i kokosa i sve dobro ručno promiješati. Kremu premazati preko podloge.

Dekoriranje: Kremu posuti kokosovim brašnom i ukrasiti šlagom, keksima i komadićima ananasa.

Recept iz knjige „Premium kolači - deserti i slastice“

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.