Podloga:
Dvije biskvitne rolade punjene pekmezom od bresaka ili kremom

Nadjev:
– 6 listića želatine
– 1 veći kompot od bresaka
– 10 dag šećera u prahu
– 50 dag sirnog namaza
– 1,5 dl jogurta
– 1 dl likera od jaja

Ukrašavanje:
– 1 dl slatkog vrhnja
– dvije polovice bresaka narezanih na kriške

Priprema nadjeva: Želatinu namočite u hladnu vodu. Ocijedite breskve i dvije polovice odvojite za ukrašavanje, a ostale nasjeckajte na kockice. Promiješajte sir s jogurtom, likerom i šećerom. Zagrijte 1,5 dl soka od kompota i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Primiješajte smjesi sira i dodajte breskve.

Postupak: Pripremljenu podlogu za tortu premažite nadjevom i ostavite u kalupu 3 sata da se stisne.

Priprema: Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kriškama bresaka.

Savjet: Ova torta može se pripremiti i s drugim voćem iz kompota, marelicama, kruškama ili mandarinama.

Recept iz knjige „Torte bez pećnice

Prethodni članakLambada kolač
Sljedeći članakAlkazar kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.