Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Rolada torta

Podloga:
Dvije biskvitne rolade punjene pekmezom od bresaka ili kremom

Nadjev:
✦ 6 listića želatine
✦ 1 veći kompot od bresaka
✦ 10 dag šećera u prahu
✦ 50 dag sirnog namaza
✦ 1,5 dl jogurta
✦ 1 dl likera od jaja

Ukrašavanje:
✦ 1 dl slatkog vrhnja
✦ dvije polovice bresaka narezanih na kriške

Priprema nadjeva: Želatinu namočite u hladnu vodu. Ocijedite breskve i dvije polovice odvojite za ukrašavanje, a ostale nasjeckajte na kockice. Promiješajte sir s jogurtom, likerom i šećerom. Zagrijte 1,5 dl soka od kompota i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Primiješajte smjesi sira i dodajte breskve.

Postupak: Pripremljenu podlogu za tortu premažite nadjevom i ostavite u kalupu 3 sata da se stisne.

Priprema: Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kriškama bresaka.

Savjet: Ova torta može se pripremiti i s drugim voćem iz kompota, marelicama, kruškama ili mandarinama.

Recept iz knjige „Torte bez pećnice

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.