Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Ruska torta

Pripremite za kore:
✦ 8 jaja
✦ 8 velikih žlica šećera
✦ 8 velikih žlica mljevenih oraha
✦ 6 velikih žlica mrvica

Pripremite za kremu:
✦ 1 margarin za kreme
✦ 8 velikih žlica mljevenog šećera
✦ jedan samljeveni vanilin šećer
✦ 14 dag mljevenih oraha
✦ 2 rebra smekšane čokolade (od 100g)
✦ 2 velike žlice ruma 



 

Priprema kore:
Sve mjere prepolovite i pecite iz dva puta kore. Umutite žumanjke sa šećerom. Posebno umutite bjelanjke. U posudu s žumanjcima dodate naizmjenično orahe, umućen snijeg od bjelanjaka i mrvice. Postavite papir za pečenje na dno oblika za torte (24 cm), a rubove blago nauljite i svaku koru pecite po 20 minuta na 180°C.

Priprema kreme:
Razmekšani margarin pomiješate sa šećerom i vanilin šećerom. Dodate orahe i čokoladu i rum. Izmiksate da se dobije jednolična krema. Svaku koru prerežete na pola i razdijelite kremu na 5 dijelova. Premažete prvom petinom kreme prvu koru, pa drugu i treću. Za četvrtu koru treba više kreme (2/5), jer se torta namaže ovom kremom i okolo. Ukrasite tortu i stavite je na hlađenje preko noći. 

Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018. Izdanje 01.07.2018. Izdanje 15.06.2018. Izdanje 01.06.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.