Dodir prirode Home Webshop Časopis Pitanja i odgovori Vijesti Arhiva

Slana torta od kestena

Slana torta od kestena


Sastojci:
45 dag kuhanih i oguljenih kestena
50 dag lisnatog tijesta
20 dag tučenog slatkog vrhnja
maslac
12 dag parmezana (ili sličnog sira) u komadu
vinjak ili konjak
sol
Priprema:
Razvucite lisnato tijesto, podijelite ga na 3 dijela i izbodite ih vilicom. Svaki dio stavite na lim za pečenje, navlažite vodom pa pospite naribanim parmezanom (nekoliko kriški parmezana ostavite za ukrašavanje). Pecite 15 minuta u pećnici na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice i orežite rubove tako da sva tri dijela budu jednaka. Kestene propržite na žličici maslaca, posolite, zalijte prstom vinjaka ili konjaka i zapalite. Kestene propasirajte i ostavite da se ohlade. Pasirane pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i dobivenom smjesom premažite sva tri komada lisnatog tijesta. Komade tijesta stavite jedan na drugi tako da dobijete tortu. Tortu premažite ostatkom nadjeva sa svih strana, ukrasite kriškama sira i kestenom na vrhu.

Slana torta od kestena
Galerija
Popis recepata u kategoriji "Torte"
U STAJI. Sad već planiramo koliko stoke ostavljamo tijekom zime i koliko hrane joj treba osigurati. Stoku treba štititi od vrućine i davati joj dosta hladne i čiste vode.
Pročitaj više...
Podsjetnik

Arhiva prošlih brojeva časopisa

Izdanje 01.07.2019. Izdanje 15.06.2019. Izdanje 01.06.2019. Izdanje 15.05.2019. Izdanje 01.05.2019. Izdanje 15.04.2019. Izdanje 01.04.2019. Izdanje 15.03.2019. Izdanje 01.03.2019. Izdanje 15.02.2019. Izdanje 01.02.2019. Izdanje 15.01.2019. Izdanje 20.12.2018. Izdanje 01.12.2018. Izdanje 15.11.2018. Izdanje 01.11.2018. Izdanje 15.10.2018. Izdanje 01.10.2018. Izdanje 15.09.2018. Izdanje 01.09.2018. Izdanje 15.08.2018. Izdanje 20.07.2018.
Copyright © 2011. - Gospodarski list d.d.
code: Finesa d.o.o. design:Metuzalem d.o.o.